وزارت خارجه ایران: راه اندازی "کمپین دیپلمات سبز" دسیسه است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید که راه اندازی "کمپین سفارتخانه های سبز" یکی از "فتنه های دشمن" است که با "حمایت آمریکایی ها و اسرائیلی ها" شکل گرفته است.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز دوشنبه دهم اسفند (اول مارس) گفت که تلاش کارداران، مدیران و دیپلمات های معترض سفارتخانه های ایران در راه اندازی حرکتی تحت عنوان "سفارت سبز" و یا "دیپلمات سبز" با حمایت کشورهای غربی صورت می گیرد و مانند دیگر "فتنه ها" شکست خواهد خورد.
خبر راه اندازی "کمپین سفارتخانه های سبز" نخستین بار توسط محمدرضا حیدری، کنسول سابق سفارت ایران در نروژ، مطرح شد.
آقای حیدری، دی ماه گذشته در اعتراض به نحوه مواجهه دولت به اعتراضات پس از انتخابات خرداد ماه، ازسمت خود استعفاء کرد و گفت: "آن صحنه ها (در روز عاشورا) را که دیدم، دیدم که حکومتی که دم از شریعت اسلامی می زند، دم از شیعه بودن می زند، با مردم خود چگونه برخورد می کند، حجت بر من تمام شد".
در آن زمان، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی خبر کناره گیری آقای حیدری را تکذیب کرد و گفت که او در پایان دوره خدمت خود در اسلو، به زودی به ایران باز می گردد.
پس از آن، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه، گفت که محمد رضا حیدری از سمت خود استعفا داده اما این استعفا پذیرفته نشده و لازم است این کارمند وزارت خارجه به تهران باز گردد، اما آقای حیدری این درخواست را رد کرد.
محمدرضا حیدری در مصاحبه ای در ماه ژانویه گفت که شمار دیگری از کارمندان وزارت امور خارجه ایران از شرایط داخلی ناراضی هستند و ممکن است تعدادی از آنان از سمت های خود کناره گیری کنند و به کشورهای خارجی پناهنده شوند.
اکنون با گذشت نزدیک به دو ماه از خبر کناره گیری آقای حیدری و پذیرفته شدن تقاضای پناهندگی او توسط دولت نروژ، وی از راه اندازی کمپینی تحت عنوان "سفارتخانه های سبز" خبر داده و می گوید که بسیاری از کارمندان و مدیران ارشد سفارتخانه های ایران در سراسر جهان از شرایط به وجود آمده در این کشور پس از انتخابات جنجال برانگیز خرداد ناراضی اند و می خواهند به "آغوش مردم" بازگردند.
از شمال اروپا تا شاخ آفریقا و سرزمین خورشید تابان
با رسانه ای شدن خبر کناره گیری کنسول سابق ایران در نروژ، طی هفته های گذشته اخبار دیگری از پیوستن ابوالفضل اسلامی، رایزن سابق سفارت ایران در ژاپن، به گروه "دیپلمات های سبز" حکایت داشت.
ابوالفضل اسلامی که مانند محمد رضا حیدری از کارمندان با سابقه بیش از ۲۰ سال خدمت در وزارت امور خارجه ایران محسوب می شود، دریاره علت استعفای خود گفت که "از خشونت های به کار گرفته شده علیه مردم بیزار شده" است.
اگرچه وزارت امور خارجه ایران به خبر پیوستن آقای اسلامی به معترضان انتخاباتی (جنبش سبز) واکنش نشان نداد، اما سخنگوی این وزارتخانه در مصاحبه امروز (۱۰ اسفند) خود با خبرگزاری فارس، با نام بردن از آقایان حیدری و اسلامی آنها را "دستاویزهای سوخته" خواند و گفت که مأموریت آقای اسلامی در ژاپن در سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۵) به اتمام رسیده بود و او در اواخر سال ۱۳۸۴ (همزمان با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد) از سمت خود در وزارت امور خارجه ایران کناره گیری کرده است.
محمد رضا حیدری بهمن ماه گذشته اعلام کرده بود که هدف او از راه اندازی "کمپین سفارتخانه های سبز" آن است که به دیپلمات های ایرانی مخالف دولت که به گفته او در کشورهای آسیای میانه و آفریقا قرار دارند و ممکن است از امکانات دیپلمات های ایرانی مستقر در اروپا برخوردار نباشند، کمک کند تا به "کشورهای امن هدایت" شوند و "صدای آنها به گوش مردم دنیا" رسانده شود.
با گذشت بیش از هشت ماه از برگزاری انتخابات جنجالی ریاست جمهوری ایران در خرداد گذشته، هنوز معترضان انتخاباتی و مخالفان دولتی به مناسبت های مختلف در برابر سفارتخانه های ایران در کشورهای غربی تجمع و راهپیمایی اعتراضی برگزار می کنند و در شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی به برنامه ریزی برای برگزاری تجمع در مراسم رسمی که مقامات دولت ایران حضور می یابند، می پردازند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر